почистване на климатик

Тъкмо се чудех как да се справя с миризмата от климатика и попаднах на това

Зная, че има препарати, специално за тази цел, само че цената им е безумна, при положение че трябва човек да премахне миризмата от 8 климатика – 6 нормални клими и два автомобилни. И точно когато се зачудих как да се разделя с над 200 кинта за да си изпълня мисията, ми светна, че всъщност няма причина миризмата да не се премахне от който и да е бактерициден и фунгициден препарат. (Тия думички ги научих от сайта на „Софарма“) muhihihihi

И така, справянето с лошата миризма се състои от няколко прости и най-вече евтини стъпки.

1. Отивате в аптеката и си купувате Х броя бутилки салицилов спирт 2%, на скромната цена от 0.70 лв. за 100 мл., където Х отговаря на броя на климатиците, които трябва да почистите.

2. Отмъквате от жена си устройството за пръскане на цветя с вода (едно такова с помпичка) Празна бутилка от препарат за почистване на стъкла също става.

3. Пълните спирта в устройството отмъкнато съгласно т. 2

4. Сваляте всякакви филтри от климатиците и пръскате топлообменника на воля. (За автоклиматиците, се пръска и през отворите на въздуховодите за купето, ама след това забърсвате с мокър парцал, че да не остава беличко)

5. След като напръскате пускате климатика да духа на топло, отваряте всичики възможни прозорци. През следващите 15 минути гледате да не сте наоколо, че после много боли глава.

6. Купувате си нужния брой бири с мезе и сядате да си ги пиете на хладен и най-вече – свеж въздух. muhihihihi

Изпробвано на 8 климатика – работи безотказно.

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=99249

Публикувано в bmw, e36 coupe
Един коментар по “почистване на климатик
  1. Младен каза:

    На колата не е добре да се пръска при включен вентилатор защото може да има БУМ.Моторчето са парното е непосредствено до мястото на което трябва да се пръска.При някои коли то продължава да върти дори 2-3 мин след като е изваден ключа.
    Най-добре е да се ползва специален спрей за почистване на климатици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*