Инструкция за ползване на жени и девойки (freeware & shareware)

1) Биват freeware – приятелка, и time-limited shareware – годеница. Лицензното копие е „съпруга“. Между другото процедурата по лицензиране е доста объркана и скъпа, а условията на лицензиония договор са драконовски – само задължения и никакви права за рекламация (от типа връщане в едномесечен срок)

В такъв случей защо ти е необходима съпруга, като можеш да ползваш freeware?Версии можеш да сваляш всеки ден.Но и тука не минава без проблеми!
1.Първо – почти всички freeware – версии се опитват да се зарегистрират и често са функционално ограничени.Хакват се дълго и не винаги успешно..
2.Трябва да се ползват внимателно, с предварително инсталиран антивирус и надежден без дупки firewall.Иначе един заблуден пакет по време на сесия може да свали системата за девет месеца, предизвиквайки постоянно нарастване на суап-а на HDD-то.Тук или се налага намеса на специалист, който да почисти суап-а или да се легализира копието.А това за един хакер е равносилно на форматиране на харда с ръждив пирон.Има разбира се и многоползвателски системи, които стоят по кафетата:влизаш, избираш и ползваш.Заплащането е почасово макар с вирусите е проблем и ако стане грешка излиза скъпо.
3.Важните функции на момичетата много често са недукоментирани, сорсовете липсват, а help-а….мъко моя.А съпорт-а, даже и да имате лицензирана версия си прави оглушки.Освен това дори и лицензираната версия трябва постоянно да се пази от хакерски атаки, а да държиш наколко версии е много сложно, тъй като те непрекъснато влизат в конфликт.
4.Освен това има една купчина известни бъгове, от типа когато системата напълно очиства cash – а и самостоятелно се деинсталира.Или постоянно генерира сигнал busy по телефона, и не реагира на зададеното IRQ.В магазините и пред огледало зависват и могат да останат с часове колкото и да ги рестартираш.
Проблемите започват още с избора на версията, да не е хакната и без вируси.След това се почва…дълъг и сложен процес на инсталация, а пък докато я кракнеш…..Абе с една дума Windows и жената са едно и също.Например и едното и другото имат симпатичен, приятелски интерфейс, обичат якия хардуер и изразходват маса ценни ресурси.Характера им е капризен, а зависванията непредсказуеми.Деинсталиране без проблеми се получава много рядко и често се налагат радикални мерки.А най-лошото е, че са широко разпространени.

Публикувано в Забавни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*